Karabit d.o.o. registrirana tvrtka 2003. godine

Uspješno smo minirali svod bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, u Zagrebu. Svod je pretrpio znatna oštećenja u Zagrebačkom i Petrinjskom potresu te je bio nesiguran, zbog čega ga je u procesu obnove trebalo ukloniti.

Primarna grana djelovanja su miniranja u tunelogradnji i na površinama

Karabit d.o.o. je tvrtka registrirana u Hrvatskoj koja se bavi poslovima miniranja u tunelogradnji i površinskim miniranjima. Trenutno radi na projektu proboja tunela Polakovica i Supava na Pelješcu kao podizvođač za Grčku tvrtku AVAX.

Karabit broji 30 zaposlenika na poslovnim miniranjima. Tvrtka je autonomna po pitanju manipulacije eksplozivnih tvari (skladišta, doprema dozvole i sl.) kako s inženjerima tako i s vozilima za prijevoz te skladišnim kapacitetima.

Brojke govore za sebe

Dugogodišnje iskustvo na visokoj razini donosi vrhunske rezultate

0
Godina iskustva
0 +
Uspješnih projekata
0
Iskusnih stručnjaka

Usluge

Izdvojene usluge naše domene

Površinsko miniranje primjenjuje se za dobivanje velikih količina materijala na površinskim kopovima i kamenolomima s izraženom konfiguracijom terena i tanko uslojenim stijenama. Ovaj način eksploatacije primjenjuje se za mineralne sirovine koje se nalaze relativno blizu zemljine površine. Minerski radovi pretežno se izvode u djelatnostima rudarstva i građevinarstva (niskogradnje).

Eksploatacija mineralnih sirovina moguća je i drugim metodama osim primjenom eksploziva, međutim miniranje je još uvijek najjeftinija metoda razaranja, posebice u čvrstim stijenama.

Urbanizacijom i izgradnjom prometne infrastrukture javlja se potreba izvođenja opreznih miniranja, odnosno miniranja koja s jedne strane, moraju razlomiti stijenu, a s druge strane, što manje oštetiti stjensku masu te očuvati njena fizičko-mehanička svojstva izvan zone miniranja. Pri miniranju, eksploziv se postavlja u predviđene bušotine, povezuje i detonira.

Eksplozije moraju biti kontrolirane jer treba posvetiti pažnju na očuvanje kvalitete okolne stijenske mase te se stoga koriste se dvije tehnike miniranja: presplitting metoda i metoda glatkog miniranja.

Novi član tima

Bušilica Atlas Copco T15

Idealan je za male građevinske poslove, armiranje stijena, miniranje stijena i za uporabu u industriji dimenzionalnog kamena. Radi se o mini-upravljaču na četiri kotača s potpunom funkcionalnošću daljinskog upravljača. Atlass Copco T15 jednostavan je za transport, težak 3,4 tone s malim transportnim dimenzijama.

Primjeri radova pogodnih za ovu bušilicu su bušenje temelja, rovovi, miniranje gromada itd.